søndag den 8. januar 2012

Djævlens chokoladekage

Jeg synes lige det var tid til at skrive om min favorit-kage:


For et par år siden under et besøg i Florida, fik jeg endelig fat i det amerikanske svar på Frk. Jensen, nemlig Better Homes and Gardens.





Jeg har haft ledt efter den før og endelig var der "bid". Og jeg har brugt den rigtig meget siden, da der er mange fantastiske opskrifter på både kager og mad.


Min yndlingopskrift er Devil's Food Cake - lettere modificeret til danske standarder. Jeg har selvfølgelig taget amerikanske måleremedier med hjem: Mål for 1 cup, ½ cup, 1/3 cup og 1/4 cup. På dem står der, at de svarer til 250 ml, 125 ml osv. (billede kommer senere, når jeg har lavet den igen)


Ingredienser:
2 1/4 cups mel
½ cup kakao
1½ tsk. natron
1/4 tsk. salt
½ cup Kærgården fedtreduceret (jeg har prøvet med smør, men dette giver et bedre resultat)
1 3/4 cups sukker
3 tsk. vanillesukker (jeg kommer altid til at putte mere i end opskriften siger - her skulle have stået 1 tsk.)
3 æg
1 1/3 cup koldt vand (erstat evt. med friskpresset appelsinsaft og revet skal af 2 appelsiner mmm)


Jeg bruger altid min røde springform med hul i midten fra IKEA - den gør at kagen bliver bagt mest jævnt og ikke bliver kedelig i kanterne!


Smør springformen.


Bland mel, kakao, natron og salt i en skål og gem til senere.


Tag en stor skål og pisk Kærgården, sukker og vanillesukker godt. 
Tilsæt æggene et ad gangen mens du pisker.


Hæld skiftevis melblandingen og vand (appelsinsaft) i dejen mens du pisker.


Hæld dejen i springformen og bag ved 180 grader i 35-40 minutter (den plejer at skulle have mere, men her tjekker jeg hvert 5. minut efter de 35 minutter)


Afkøl i ca. 10 min. inden den tages ud af formen og afkøles helt. 


Er god med glasur på (og sikkert også med alle mulige andre slags snask på toppen) :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar