Til nytår 2022/2023 lavede jeg en moussekage med appelsin og chokolade. Det var lidt en tilfældighed det blev den - men den var fantastisk!
Bunden er min almindelige chokoladekage/devil's food cake - bagt i rouladeform, så den ikke bliver for tyk.
Øverste mousselag var chokolade:
2 blade husblas opblødes i rigeligt vand
3 dl piskefløde piskes til flødeskum
100g god mørk chokolade hakkes og 70g smeltes over vandbad hvorefter den tages af og resten af chokoladen tilsættes og smelter
4 pasteuriserede æggeblommer piskes sammen med
40g sukker mens chokoladen smelter
chokoladen hældes i æggemassen og røres godt
husblassen smeltes med det vand, der sidder på den og røres i chokoladeblandingen
flødeskummet vendes nu i chokolademassen til den er ensartet.
chokolademoussen hældes i en silikoneform til ca 1/2 op og sættes på frys
Nederste mousselag var appelsin - efter inspiration fra internettet:
Lage:
3-4 tsk vanillesukker
80g rørsukker
skal af 1 øko appelsin
3 dl friskpresset appelsinjuice
alt kommes i en gryde og koger i ca 8 minutter, inden lagen sies
lagen tilsættes 5 blade udblødt husblas mens denne endnu er varm
Mousse:
4 pasteuriserede æggeblommer piskes helt lys sammen med
80g rørsukker
150g creme fraice tilsættes forsigtigt
lagen vendes lidt ad gangen sammen med æggemassen
1/2 liter fløde piskes til flødeskum
appelsinmassen vendes sammen med fløden lidt ad gangen
moussen hældes i silikoneformen over chokolademoussen til der lige er plads til bunden.
bunden lægges på og integreres i moussen, så den har en flad bund.
kagen sættes på frys natten over
kagen glazes og tør op nogle timer inden servering
(se glaze under risalamandekagen)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar