mandag den 9. januar 2023

Appelsin- og Chokolademoussekage

 Til nytår 2022/2023 lavede jeg en moussekage med appelsin og chokolade. Det var lidt en tilfældighed det blev den - men den var fantastisk!




Bunden er min almindelige chokoladekage/devil's food cake - bagt i rouladeform, så den ikke bliver for tyk.


Øverste mousselag var chokolade:

2 blade husblas opblødes i rigeligt vand

3 dl piskefløde piskes til flødeskum

100g god mørk chokolade hakkes og 70g smeltes over vandbad hvorefter den tages af og resten af chokoladen tilsættes og smelter

4 pasteuriserede æggeblommer piskes sammen med
40g sukker mens chokoladen smelter

chokoladen hældes i æggemassen og røres godt

husblassen smeltes med det vand, der sidder på den og røres i chokoladeblandingen

flødeskummet vendes nu i chokolademassen til den er ensartet.

chokolademoussen hældes i en silikoneform til ca 1/2 op og sættes på frys


Nederste mousselag var appelsin - efter inspiration fra internettet:

Lage:

3-4 tsk vanillesukker
80g rørsukker
skal af 1 øko appelsin
3 dl friskpresset appelsinjuice

alt kommes i en gryde og koger i ca 8 minutter, inden lagen sies 

lagen tilsættes 5 blade udblødt husblas mens denne endnu er varm

Mousse:

4 pasteuriserede æggeblommer piskes helt lys sammen med
80g  rørsukker

150g creme fraice tilsættes forsigtigt

lagen vendes lidt ad gangen sammen med æggemassen

1/2 liter fløde piskes til flødeskum

appelsinmassen vendes sammen med fløden lidt ad gangen

moussen hældes i silikoneformen over chokolademoussen til der lige er plads til bunden.

bunden lægges på og integreres i moussen, så den har en flad bund.

kagen sættes på frys natten over

kagen glazes og tør op nogle timer inden servering

(se glaze under risalamandekagen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar