Ingen jul uden honningkager! Og det behøver ikke være bagerens halvhårde med chokoladeovertræk - nej jeg foretrækker dem bløde og saftige, og heldigvis fandt jeg sidste år i Amo's julebagebog en rigtig god opskrift, som jeg igen i år har brugt. Jeg har lavet 3-dobbelt portion, som gav lige knap 5 plader kager (jeg har doblet opskriften op her):
1080 g hvedemel
600 g honning
270 g sukker
3 æg
3 tsk. stdt. kanel
3 tsk. stdt. nelliker
3 tsk. stdt. ingefær
3 tsk. natron
Honningen smeltes under omrøring i en gryde.
Sukkeret kommes i en skål og den smeltede honning hældes over under omrøring - lad den køle lidt.
Æggene piskes sammen og røres i sukkermassen sammen med krydderier, natron og mel.
Dejen æltes - den er lidt skør i det, men efterhånden får den en bedre konsistens.
Rul dejen ud i ½ cm tykkelse - ikke tyndere! og udstik i figurer - lav evt. hul til at hænge kagerne op i.
Bages på bageplade med papir (eller bagemåtte) i 10-12 min ved 175 grader - de hænger lidt i, så det er vigtigt med et underlag på bagepladen - og de vokser en anelse, så de må ikke ligge for tæt.
Kagerne kan overtrækkes med mørk chokolade eller tegnes på med royal icing (glasur af æggehvider med flormelis) - eller spises som de er!
Kagerne smager rigtig godt - så godt at familien "kom til" at spise dem direkte fra ovnen, mens de stadig var varme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar