lørdag den 1. december 2012

Pebernødder

I lige så mange år, som jeg kan huske, har jeg lavet pebernødder til jul efter den samme opskrift - i år er ingen undtagelse. Hjemmelavede pebernødder er en must, for ellers er det ikke rigtig jul!

Jeg mener at huske at opskriften er fra Jul på Slottet - kalenderbogen. Jeg har den i min kogebog, hvor jeg gennem tiderne har samlet mine yndlingsopskrifter. Jeg laver altid mindst en dobbeltportion, men her er opskriften angivet for en portion:


150 g blødt smør
100 g sukker
1 æg
1½ spsk lys sirup
275 g mel
1½ tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
½ tsk stødte nelliker
1 knivspids hvid peber

Smør og sukker røres godt sammen. Æg og sirup tilsættes.

Mel, krydderier og natron blandes sammen og røres sammen med smørblandingen.

Dejen æltes med hænderne og formes til en kugle, der hviler en times tid i køleskabet (eller til næste dag).

Tril dejen til lange pølser og skær skiver af, som trilles til kugler (jeg plejer at lave ca 1 cm3 kugler)

Pebernødderne lægges på bagepapir og bages ca 10 min ved 175 grader.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar