lørdag den 1. december 2012

2 typer chokoladesmåkager

Jeg fandt sidste år denne opskrift, som kan bruges til mange slags småkager, men det var kun to af dem, der sådan rigtigt faldt i vores smag - så opskriften er lavet en smule om i forhold til originalen, som er fra Amo's julebog.

Grunddej:
1 kg mel
375 g flormelis
750 g koldt smør
2 æg


Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej - brug en stor skål eller dejfad!

Del dejen i 2 og ælt chokoladestykker eller grofthakket chokolade i den ene del - jeg ved ikke hvor meget, men indtil det ser godt ud.
Del den anden halvdel i to og ælt 8 tsk. kakaopulver i den ene del så farven bliver ensartet.

Lav pølser på ca 4 cm i diameter af dejen med chokoladestykker, rul dem ind i husholdningsfilm og læg dem på køl.

Del den hvide og den brune dej i to og lav lige lange pølser på ca. 1½ cm i diameter. Læg dem sammen 4 og 4 skiftevis i farven. Læg dem i husholdningsfilm og lav dem firkantede og læg dem på køl.

Efter en times tid - eller længere - på køl skæres pølserne i skiver på ca 4 mm og lægges på bagepladen med bagepapir og bages i ca 8 min ved 200 grader.

De er lidt skøre mens de er varme, så lad dem køle af inden du flytter for meget med dem.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar