søndag den 2. december 2012

Hot spiced apple cider - bedre end glögg

Jeg kan rigtig godt lide glögg - der er bare lige et par småproblemer med at drikke det: for det første er der rødvin i og for det andet er der mandler i - og glögg uden disse to ingredienser kan jo ikke rigtig lade sig gøre uden at lave det helt om. 
Derfor har jeg i min amerikanske køkkenbibel, Better Homes and Gardens, fundet et rigtig godt alternativ, som oven i købet er næsten helt uden alkohol.

Hot spiced apple cider 
til ca 8 kopper

2 liter æble cider
1/4 cup (75 ml) brun farin
4 stykker hel kanel (ca 6 tommer)
1 tsk hel allehånde
1 tsk hele nelliker

til servering:
8 appelsinskaller (brug en kartoffelskræller til at få det af appelsinerne)
flere hele nelliker

Lav en pose med krydderierne - jeg bruger et langt tefilter, som jeg kan slå knude på, så krydderierne ikke falder ud.




 





Hæld cider i en gryde sammen med den brune farin og posen med krydderier.

Bring cideren i kog, læg låg på og lad det simre i 10 min.

Tag appelsinskallerne og sæt hele nelliker i efter smag.



Læg en skal i hver kop og hæld cideren over.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar