Det var rigtig nemt, men det tager altså noget tid, at få det færdigt!
Ingredienser:
1 ds. kondenseret mælk (fandt jeg i Kvickly)
450 g sukker
115 g smør
1½ dl mælk
+ hvad du nu har lyst til at det skal smage af - jeg brugte kornene af ½ vanillestang.
Alle ingredienser minus vanillen (eller hvad du vil bruge som smag) hældes i en tykbundet gryde og varmes langsomt op, mens det omrøres - dette tog mig noget i nærheden af en time! Når det bulderkoger skal det koge i 15 min under omrøring til det bliver karamelliseret - det er færdigt, når du tager lidt på en teske og dypper den i iskoldt vand og det så har den rette konsistens som karamel.
Gryden tages af og smagen tilsættes og der piskes godt i 10 min til den er hård og kølig.
Massen hældes i en bageform beklædt med bagepapir og sættes køligt til næste dag, hvor den skæres i firkanter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar