søndag den 14. oktober 2012

Pulled Pork

En "ny" ret skulle afprøves: Pulled Pork! Langtidsstægt nakkefilet med Coleslaw. Det er med det samme blevet en favorit her hjemme - det kræver dog planlægning og en fridag, at lave!

Jeg kiggede en masse opskrifter igennem og faldt over gastromand - en blog med masser af gode opskrifter på alt muligt.

Jeg har som altid ændret en smule på opskriften så her er min version:

2-2½ kg nakkefilet

gnides aftenen inden den skal steges med en dry rub:

i fx et patentglas eller lignende blandes (1 del er fx 1 spsk):
 
5 dele groft salt
3 dele rørsukker
3 dele paprika
2 dele Santa Maria krydderurteblanding
1 del chilipulver

kødet dækkes helt med rub'en og pakkes ind i plastfolie og lægges på køl - læg den i et fad, så den ikke drypper.

Gå i seng og få en god, men kort nats søvn, da du skal op igen senest kl 6 i morgen tidlig, for at sætte stegen i ovnen!


Stegen sættes i ovnen ved  105 grader og med stegetermometer i. Sæt et fad eller bradepande under til at samle afdryppet op i - vil du bruge det til en fantastisk sovs, så hæld en liter vand i fadet/bradepanden. Nu skal den bare passe sig selv i 11-12 timer! Den skal opnå en temperatur på 93 grader - det sidste stykke vej mod de 93 tager længst så ingen panik når den allerede er godt varm nogle timer inden spisetid. Og så kan du sove lidt videre :-) Når stegen engang er færdig rives den fra hinanden med et par gafler.

Til kødet serveres Coleslaw - det bliver bedst, hvis det får lov til at stå natten over:

½ hvidkål og 6 gulerødder rives og hældes i en, stor skål eller en plasticpose. Marinade tilsættes:

Marinade:
4 spsk honning dijon sennep (jeg bruger sød sennep)
2 dl æblecidereddike
6 tsk sellerisalt
4 spsk sukker
peber

det hele blandes og hældes over kål og gulerødder og trækker en times tid (eller mere)

Dressing.
2 dl formage frais
2½ dl Hellmanns mayonnaise
salt
peber
2-3 tsk sukker

Dressingen blandes og smages til - den skal være let sød.

Marinaden hældes fra kålen og kålen vendes i dressingen. Samme dag er Coleslawen lidt syrlig, men dagen efter er syrligheden væk fra kålen.

Det hele serveres i burgerboller - vi er blevet ret glade for rugbrødsburgerboller.

Dagen efter kan resterne serveres med kartofler og sauce lavet på afdryppet - smager fantastisk!


Her med lidt agurk - det smager også fremragende!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar