Jeg kiggede en masse opskrifter igennem og faldt over gastromand - en blog med masser af gode opskrifter på alt muligt.
Jeg har som altid ændret en smule på opskriften så her er min version:
2-2½ kg nakkefilet
gnides aftenen inden den skal steges med en dry rub:
i fx et patentglas eller lignende blandes (1 del er fx 1 spsk):
5 dele groft salt
3 dele rørsukker
3 dele paprika
2 dele Santa Maria krydderurteblanding
1 del chilipulver
kødet dækkes helt med rub'en og pakkes ind i plastfolie og lægges på køl - læg den i et fad, så den ikke drypper.
Gå i seng og få en god, men kort nats søvn, da du skal op igen senest kl 6 i morgen tidlig, for at sætte stegen i ovnen!
Stegen sættes i ovnen ved 105 grader og med stegetermometer i. Sæt et fad eller bradepande under til at samle afdryppet op i - vil du bruge det til en fantastisk sovs, så hæld en liter vand i fadet/bradepanden. Nu skal den bare passe sig selv i 11-12 timer! Den skal opnå en temperatur på 93 grader - det sidste stykke vej mod de 93 tager længst så ingen panik når den allerede er godt varm nogle timer inden spisetid. Og så kan du sove lidt videre :-) Når stegen engang er færdig rives den fra hinanden med et par gafler.
Til kødet serveres Coleslaw - det bliver bedst, hvis det får lov til at stå natten over:
½ hvidkål og 6 gulerødder rives og hældes i en, stor skål eller en plasticpose. Marinade tilsættes:
Marinade:
4 spsk honning dijon sennep (jeg bruger sød sennep)
2 dl æblecidereddike
6 tsk sellerisalt
4 spsk sukker
peber
det hele blandes og hældes over kål og gulerødder og trækker en times tid (eller mere)
Dressing.
2 dl formage frais
2½ dl Hellmanns mayonnaise
salt
peber
2-3 tsk sukker
Dressingen blandes og smages til - den skal være let sød.
Marinaden hældes fra kålen og kålen vendes i dressingen. Samme dag er Coleslawen lidt syrlig, men dagen efter er syrligheden væk fra kålen.
Det hele serveres i burgerboller - vi er blevet ret glade for rugbrødsburgerboller.
Dagen efter kan resterne serveres med kartofler og sauce lavet på afdryppet - smager fantastisk!
Her med lidt agurk - det smager også fremragende!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar