Det er 100 år siden, jeg har fået opdateret her inde. Sommeren har været travl og 1.000 andre undskyldninger. Men billeder har jeg da taget!
Jeg vil prøve at få lagt alt op i kronologisk rækkefølge.
Det første er en kage, jeg lavede til kollegerne:
Jeg var længe blevet spurgt, om jeg ikke snart tog kage med, da jeg har vist billederne her fra bloggen frem til alle, der overhovedet kunne tænkes at være interesserede :-)
Jeg lavede derfor en "lille" kage med et twist:
Den færdige kage
Inden i
Det er simpelthen 3 kager (+ en ekstra), jeg har sat sammen til en stor kage med smørcreme i mellem og uden på.
Jeg bagte 2 angel food cakes og 2 yellow cakes (1 opskrift af hver bagt i 22 cm store springforme) - og så skar jeg dem alle ud i tre.
Yellow Cake (fra Better Homes And Gardens):
2½ cups mel
2½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2/3 cup smør
1 3/4 cups sukker
1½ tsk vanille (næste gang ville jeg mindst putte det dobbelte i)
2 æg
1 1/4 cups mælk
Smør 2 springforme på ca 22 cm i diameter og beklæd bunden med bagepapir og smør også dette - det gør at kagen bliver lettere at få ud igen.
I en stor skål piskes smøret i ca. 30 sek. med håndmixeren på middel til høj hastighed. Sukker og vanille tilsættes og piskes godt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk hvert æg 1 minut. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med mælken og pisk på lav hastighed mellem hver tilsætning, til det akkurat er blandet.
Hæld dejen i formene.
Bages ved 190 grader i 30-35 minutter til de er færdigbagt (tiden plejer altid at blive længere end anført, men det afhænger af ovnen)
Kagen afkøles - for at få den lidt mere bastant og flad, kan man lægge et skærebræt ovenpå - så slipper du for at skære til.
Kagerne skæres ud som på tegningen herover - find noget i køkkenet, der passer i størrelsen - jeg brugte en skål fra et børneporcelænssæt og toppen fra blenderen.
De skilles nu forsigtigt og lægges skiftevis, så de danner et mønster. Midterlaget skal selvfølgelig være omvendt end det øverste og nederste, for at få effekten. Skulle det ske, at kagerne ikke er lige høje betyder det ikke så meget - det udligner sig i sidste ende - ellers kan du forsigtigt skære fra efter de er lagt skiftevis, så alle kagerne er lige høje i laget.
Så samles kagen med smørcreme mellem hvert lag og til sidst også udenpå - pas på evt. krummer ikke kommer til udtryk i smørcremen.
Til sidst pyntes kagen - jeg brugte blot resten af smørcremen samt nogle MMF-figurer, jeg havde liggende.
Optimalt set burde man lave 2 kager ad gangen og bage 3 opskrifter kager fx 4 chokoladekager og 2 yellow cakes - så bliver der ikke noget spild - men den sidste ved "kun" at bage 4, kan jo bruges til at prøvesmage. :-D
Det skal så lige siges, at reaktionen fra kollegerne var over al forventning, da der blev taget hul på kagen - det var bestemt ikke noget, de havde forventet!
Senere har jeg prøvet at lægge den sammen med Dr. Oetker kagemousse - det smagte fint, men den kunne ikke hænge sammen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar