Så vi fik købt en bagesten med tilhørende bageplade, ingredienser til hvad vi ville formode skulle i en pizza og så ellers hjem og se i kogebøgerne efter opskrifter på pizza på grill.
Vi fandt så en opskrift på pizzabund i "Grillhåndbog - de rigtige teknikker"
½ tsk. tørgær
1 tsk. sukker
3 dl lunkent vand
550 g. hvedemel
1½ tsk. groft salt
ca. ½ dl. jomfruolivenolie (jeg brugte rapsolie, da det er, hvad vi har)
Gær, sukker og vand blandes og står 5-10 min. til det begynder at skumme let.
Mel og salt blandes i foodprocessoren med knivindsatsen.
Vandblandingen tilsættes sammen med 2 spsk. af olien og blandes med korte stød i foodprocessoren til den er glat og blød.
Dejen æltes på bordet et par minutter og formes til en kugle.
Resten af olien hældes i en skål og dejen vendes i olien og skålen dækkes med plastfolie, og dejen hæver i 1-1½ time til dobbelt størrelse.
Evt: slå dejen ned og lad den endnu en gang hæve til dobbelt størrelse (gjorde jeg ikke).
Imens dejen hæver gøres fyldet klar og grillen tændes op (og desserten laves).
Fyld som vi brugte:
Koncentreret tomat på dåse blandet med Örtagårds krydderurtemix fra Santa Maria (stort glas - det holder længe).
Frisk mozzerella skæres i skiver.
Cheddarstrimler
Pepperoni (det kan jeg egentlig ikke tåle, men er en af de få ting, jeg alligevel spiser)
Dejen deles i to og rulles tyndt ud - så tynd som muligt - lægges på bagepladen (til grillstenen) og fyldet lægges på.
Det tog ca. 40 min til den var færdig - den næste kun omkring 20 min men der havde vi lagt mere kul på grillen. - Det er noget der lige skal eksperimenteres lidt mere med. Den er klar når bagsiden er lysebrun.
Og lige en uden mozzerella, men med mere pepperoni :-p
Denne pizza er klart bedre end pizzariaets. Den kan dog ikke måle sig med dem vi fil i Rom da vi var der i 2001.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar