Når man siger gulerodskage lyder det jo som om det er en sund kage - men det er denne ikke! Men den smager fantastisk alligevel :-) opskriften kan jeg ikke huske, hvor jeg har fra!
500 g. fintrevne gulerødder
4 æggeblommer
5 dl. sukker
3½ dl. rapsolie
5 dl. mel
3 tsk. kanel
2 tsk. natron
½ tsk. salt
4 æggehvider, stiftpiskede
Bland alt undtagen de stiftpiskede æggehvider, som skal vendes i til sidst.
Bages ved 175 grader i ca. 1 time.
Kagen kommer til at ligne rugbrød, når den kommer ud af ovnen - men smager absolut ikke sådan!
Den skulle nok have været i to springforme eller en, der er større - eller en firkantet bradepande - men det var forsøget værd! Den blev bare lidt for høj... (og krævede mere ovn-tid)
Glasur (hvis den kan nå at komme på inden kagen bliver spist)
1 spsk. kakao
125 g. mørk chokolade
lidt vand
Varm ingredienserne og tilsæt kun så lidt vand, at den er jævn og smøre-klar - det kan være svært at få den til at makke ret!
Kan evt. pyntes med smeltet hvid chokolade - eller hvis du modsat mig kan spise det, valnødder eller mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar