søndag den 15. april 2012

Påskeægget til Oldemor

Min datter havde skrevet gækkebrev til oldemor, og i påsken tog vi ud for at besøge hende, og skulle selvfølgelig have et påskeæg med! Og jeg har taget masser af billeder af den!




Jeg havde lavet en classic spongecake, som giver to kager, (se indlægget fra Nytår 2011-12 - første indlæg - for opskrift) og havde købt et brev dr. Oetker jordbærmousse.




Jeg  kagerne ud i æggeform og den ene skar jeg de øverste hjørner af, så det kunne se ud som om det var et æg, der lå på tallerkenen. Jeg lagde den sammen med jordbærmoussen og smurte også op med den, for at det skulle være så nemt som muligt. 





Al pynten er selvfølgelig hjemmelavet - jeg har på det sidste været travl på ebay, hvor jeg har købt en masse værktøj til kagemageriet, og det skal jo prøves. Jeg har også fået en ny bog, som kan anbefales hvis man vil lave figurer.

100 Fondant Models for Cake Decorators: Designs for Special Celebrations
Købt på Amazon.co.uk

Jeg lavede en MMF (og ændrede min opskrift en smule, da jeg synes den blev for klistret ellers)


15 Haribo Charmallows
2 spsk. vand
1 spsk. rapsolie
400 g. flormelis (eller var det 450 g.?)


Charmallows, vand og olie smeltes i microovnen i ca 60 sek. rør til den er helt klump-fri
200 g. flormelis hældes i en skål inden blandingen hældes over og yderligere 200 g. flormelis hældes over og røres med dejkrogene på el-mixeren til den er jævn.
Æltes på bordet (med silikonemåtte imellem og med lidt maizena på) til den ikke klistrer mere.
Gemmes i en tætlukket pose til den skal bruges - dog ikke for længe. Bliver den tør kan en smule rom tilsættes og den æltes godt.

1 kommentar:

  1. Det er da helt vildt så flot det er!!!!!
    Godt gået!!!
    Hvad sagde Oldemor til ægget?
    /Signe

    SvarSlet