Manden ville have en bær-tærte, så det måtte jeg jo lave!
Opskriften er fra Amo nr. 2
Dejen:
200 g. mel
100 g. smør (direkte fra køleskabet)
50 g. flormelis
1 æg
Ingredienserne æltes til en ensartet dej.
2/3 af dejen rulles ud til at passe til et smurt tærtefad (22 cm i diameter), hvor den trykkes fast til bunden og siderne og prikkes med en gaffel.
Fyldet:
1 pose frosne bær (her skovbær) eller ca. 250 g. friske bær fordeles over bunden og drysses med 1 tsk. sukker.
Resten af dejen rulles ud og skæres i strimler på ca. 1 cm og flettes hen over tærten.
Tærten pensles med æg og drysses med perlesukker.
Bages ved 220 grader i ca. 20 min.
Serveres med Fromage Frais rørt op med vanillesukker efter smag.
Denne gang fik jeg rullet dejen lidt for tynd, så der var en del rest-dej. Derfor lavede jeg også en minitærte med en banan skåret i skiver og fordelt over bunden (men ikke med sukker drysset over frugten). Den var rigtig lækker!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar