Jeg bruger frk. Jensens opskrift med en masse modifikationer - normalt måler jeg kun mel og æg - resten er på slump, men jeg har prøvet at gengive det her:
4 dl mel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker (originalopskriften siger 2 tsk.)
1 spsk. kardemomme (originalopskriften siger 1 tsk.)
4 æg
½ liter mælk
3 spsk. olie ( jeg plejer at hælde til det bobler op til overfladen og laver en cirkel på 7-10 cm i skålen)
De tørre ingredienser blandes og æggene tilsættes og piskes en smule. Mælken tilsættes lidt efter lidt mens der piskes og til til sidst tilsættes olien.
Panden (jeg bruger altid 2, for at det skal gå hurtigere) varmes op og en smule olie hældes på. Når den er brænd-varm hældes den overskydende olie op i dejen og dej nok til lige at dække pandens overflade, når man drejer den rundt for at fordele dejen hældes på. Bages på første side til den begynder at ændre farve i kanterne hvorpå den vendes og får en smule varme på den anden side, nok til lige at give lidt farve.
Tilbehør:
syltetøj
sukker
frisk citron + sukker
is
vanillesukker + sukker
chokoladeknapper
Ingen kommentarer:
Send en kommentar