For noget tid siden kom jeg til at tænke på, at jeg som teenager havde bagt en kartoffelkage - jeg kunne ikke huske så meget om den, men jeg kunne huske hvor den kom fra - altså ikke bagebogens titel, men blot udseendet! Efter et længere stykke tid spurgte jeg min mor efter bogen - og sammen fandt vi ud af, at det var Lotte Havemans Bogen om kager. - Et sjovt tilbageblik på 1970'erne og datidens kagekunst :-) Bogen er holdt i brune farver og datidens mode-service er rigt repræsenteret sammen med portvinen ved mange af kagerne (hi hi)
Nå, men Gurlis kartoffelkage holder stadig! - Synes jeg!
200 g. smør
500 g. sukker
6 æggeblommer
300 g. mel
2 tsk. bagepulver
300 g. kogte mosede kartofler
2-3 tsk mandelaroma (eller hvis man kan spise mandler 25 stk. der er malet fint)
6 æggehvider
Glasur
100 g. flormelis
3 spsk. kakao
2 spsk. stærk kaffe
Form: firkantet 20x30 cm. Jeg bagte den i en springform, som nok lige burde have været lidt større - kagen var i hvert fald ved at hoppe overbord!
Tænd ovnen på 175 grader
Formen smøres med smeltet smør (drys evt. med rasp - det gør jeg dog ikke)
Smør og sukker røres sammen og æggeblommerne tilsættes.
Mel og bagepulver blandes. Kartoflerne moses gennem en sigte. Begge dele blandes i dejen sammen med mandelaroma (mandler).
Hviderne piskes meget stive og vendes i dejen ad 3 omgange.
Bag kagen 45-60 min. til den er gennembagt.
Vend den ud på en bagerist til afkøling før glasuren hældes over.
Kan fryses 2 mdr.
Kagen smager som om det var marcipan og vakte derfor stor lykke her hjemme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar