søndag den 29. januar 2012

Flæskestegsrester - hvad så?

Vi havde fået flæskesteg (i søndags), så hvad gør man ved resterne? Selvfølgelig laver man da flæskestegssandwiches af dem - i hjemmebagte boller!






Næste gang skal de dog nok være lidt mindre - opskriften er til 12 stk, men burde nok være til 16 stk. - men sådan er vi jo så forskellige :-)


6 dl. lunkent vand
50 g. gær

2 tsk. salt
2 spsk. rapsolie
1 kg. mel


Gæren opløses i vandet.
Salt og olie tilsættes.
Melet tilsættes lidt efter lidt - lad en smule blive tilbage.
Ælt og tilsæt lidt mere mel indtil dejen slipper.


Hæver i ½-1 time.


Dejen æltes igennem, og deles i 12-16 stykker, som trilles til boller og trykkes flade til ca. 1 cm. tykkelse.
Bollerne hæver ½ time på bagepladen.


Bollerne pensles med æg (hvilket jeg altid glemmer/undlader) og drysses evt. med sesam (hvilket jeg altid glemmer at købe).


Bager 15 min. ved 200 grader midt i ovnen.


Bollerne er også gode til almindelige burgere!



De er lagt sammen med mayonnaise (den gode fra Hellmann), rød snackpeber, agurk, bøf af hakket okse med toast-ost på - og evt. løgringe og masser af ketchup (hvis du spørger manden)...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar