søndag den 8. januar 2012

Vafler

I min Better Homes and Gardens kogebog, har jeg fundet min yndlingsopskrift på vafler. Jeg har bagt dem både i hjerte-vaffeljernet og i vaffeljernet til de store tykke belgiske vafler - igen har mine amerikanske måleredskaber været i brug: (billede kommer når jeg har lavet dem næste gang)


1 3/4 cups mel
1 spsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 æggeblommer
1 3/4 cups mælk (let)
½ cup rapsolie
2 æggehvider


Bland mel, bagepulver og salt i en skål, lav en fordybning i midten (??? - der er så meget æggeblommemasse, der skal oven i, at det kan være lige meget) og gem til senere.


I en anden skål pisk æggeblommerne en smule. tilsæt mælk og olie.


Hæld æggeblommeblandingen i melblandingen og pisk sammen - der skal være små-klumper i dejen.


I en tredje skål, pisk æggehviderne stive.


Vend forsigtigt æggehviderne i dejen - må ikke blandes for meget.


Bag i vaffeljernet og server varme med fx is, flødeskum, syltetøj, flormelis og hvad hjertet ellers begærer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar