Når jeg har et par bananer, der er så modne, at der ikke er nogen, der gider spise dem, plejer jeg enten at skære dem i stykker og fryse dem til brug senere hen i milkshakes eller lave banan-chokolade muffins. I dag blev det så til muffins. Jeg har taget udgangspunkt i Amo's bagebog nr. 2, men har alligevel lavet en del om:
250 g. mel
50 g. smør
300 g. sukker
3 æg
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vanillesukker
2 dl. mælk
2 meget modne bananer
1½ dl. chokoladestykker
1 spsk. kakao
2 muffinforme med plads til 12 i hver beklædes med papirforme.
Mælk og smør varmes op til det koger.
Imens piskes æg og sukker til det er lyst og luftigt.
Mel, bagepulver og vanille blandes og vendes i æggeblandingen.
Når mælk og smør er begyndt at koge hældes det i dejen, som vendes forsigtigt.
Bananerne moses godt og tilsættes sammen med chokoladestykker.
Kakao blandes forsigtigt i - det må gerne have marmor-effekt.
Ca. ½ dl. dej puttes i hver muffinform.
Bages 20 min. ved 200 grader midt i ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar