lørdag den 12. januar 2013

Appelsinkylling

Endnu en gang skulle en ny opskrift prøves, og nøj, hvor var det godt! Så jeg er lige nødt til at dele opskriften! Jeg har opskriften på et opskriftkort, men jeg aner ikke hvorfra det kommer eller hvem, der har udgivet det :-( 
Opskriften er lavet en anelse om i forhold til den oprindelige :-)




 Ingredienser:
1 bdt. forårsløg
25 g smør
1 spsk olie
salt og peber
4 kyllingebrystfileter (eller bare en pakke . ca. 1 til hver)
saften af 2 appelsiner
1 tsk tørret timian (opskriften sagde estragon . 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret)
1 spsk frisk hakket persille + lidt til pynt
2 tsk sennep - jeg brugte sød - (opskriften siger grov dijon)
4 spsk fromage frais
appelsinskiver og revet appelsinskal til garnering

Rens og skær forårsløgene i skiver. 
Smør og olie smeltes på en stor stegepande (eller i en wok). Steg og krydr med salt og peber kyllingebrystfileterne i olien/smøret ca. 4 min på hver side til de er godt brune - tag dem op og læg dem til side.

Skru ned for varmen og svits forårsløgene et par minutter. Bland appelsinsaft, timian, persille og sennep i, og pisk herefter fromage fraisen i.

Læg kyllingebrystfileterne i og vend dem til de er dækket af sauce. Læg låg på og steg 8 min til kyllingen er gennemstægt. Smag til med salt og peber.

Garner med persille, appelsinskiver og revet appelsinskal.

Jeg skar dog fileterne ud i skiver, inden servering, så det var lidt nemmere at tage en passende portion.




Jeg vil nok anbefale at doble saucen op, for at have ekstra guf til tilbehøret.

Jeg serverede med ris til. Opskriften foreslår stegte kartofler og grøn salat.

Endelig forslår opskriften at skifte appelsinen ud med citron, hvis man vil variere opskiften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar