Så jordbærsuppe med sorbeter og bagte gitre. Jeg sætter for en god ordens skyld også opskrifterne ind her på de to, jeg allerede har sat ind for et år siden:
Dagen før servering:
Jordbærsuppe:
800 g. jordbær (friske eller frosne)
280 g. sukker
1½ citron (saften)
1 vanillestang
3,2 dl. vand
lidt maizena opløst i lidt vand
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud (gem den tomme skal - den skal koges med) og med kniven mases de ud i et par spsk. af sukkeret.
Vanillesukkeret, vanilleskallen, det resterende sukker, jordbær, citronsaft og vand hældes i en gryde og sættes til at koge.
Kog i 15 min.
Jævn med maizenablandingen - ikke for meget!
Fisk vanilleskallen op og blend suppen og sæt på køl.
Samme dag:
Bagte gitre:
1 æg - vejes med skal på
mel - samme mængde (gram) som ægget
sukker - samme mængde (gram) som ægget
lidt flydende smør til bagepapiret
Bland mel og sukker i en skål.
Pisk ægget i til der ikke længere er klumper.
Kom dejen i en sprøjtepose eller lign. og sprøjt den ud i gitre - jeg lavede 5 striber med ca. 1 cm. i mellem på hver led - på bagepapir penslet med smeltet smør.
Bages ved 160 grader til de er let gyldne. - Jeg tog ikke tid på det men det var vel en 10 minutters tid.
Når de kommer ud af ovnen tages de af papiret med en paletkniv med det samme.
Isene dertil var Ben & Jerry's Lemon Daiquiri sorbet, og fra The Perfect Scoop, som jeg fik i julegave, Pink Grapefruit-Champagne sorbet og Blackberry-Lime sorbet.
Skulle jeg lave noget om, skulle det være Pink Grapefruit-Champagnen, der skulle skiftes ud, da den var for sur sammen med de øvrige - Blackberry-Limen clashede lidt farvemæssigt, men smagte rigtig godt - den havde i øvrigt godt af at stå i fryseren til næste dag smagsmæssigt (selvom is er bedst friskt) - limen blev meget mere tydelig af at få lov til at trække lidt.
I og med jeg skulle lave 3 slags is, røg de lige i fryseren indtil det var tid til desserten - de nåede ikke at blive hårde, men holdt sig friske og cremede.
Lemon Daiquiri sorbet (oversat til ingredienser, man kan få her hjemme):
3 kolde citroner (øko)
1 cup sukker
2 spsk rom
1/4 cup glukosesirup (kan købes i bl.a. Kvickly)
2½ cup iskoldt vand
Riv skallen af 1 citron og sæt den til side.
Pres citronerne og gem det frugtkød, der måtte være - kasser stenene.
Bland sukker, vand, rom og glukosesirup i en skål og pisk til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft, kød og skal.
Frys i ismaskinen til den får den rette konsistens.
Pink Grapefrugt-Champagne sorbet
330 ml champagne eller mousserende hvidvin (vælg en, der ikke er for tør)
100 g sukker
625 ml friskpresset pink grapefrugtsaft - svarer til 4-5 frugter, hvis kødet tages fra.
Varm halvdelen af champagnen op i en gryde sammen med sukkeret under omrøring. Når sukkeret er helt opløst tages blandingen af varmen og resten af champagnen og grapefrugtsaften tilsættes.
Blandingen afkøles grundigt og derefter fryses den i ismaskinen
Brombær-Lime sorbet
150 g sukker
150 ml vand
450 g frosne brombær
180 ml friskpressede limefrugter (det var vel en 5 stykker, jeg brugte - bogen siger 9!)
Kog vand og sukker indtil sukkeret er opløst. Fjern fra varmen og køl ned.
Blend brombærene sammen med sukkervandet og si kernerne fra.
Tilsæt limesaften.
Sæt til afkøling i køleskabet og derefter fryses den i ismaskinen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar