Jeg lavede igen en spongecake - og var ret ligeglad med at den originale opskrift siger, at kagen skal spises samme dag - så den blev bagt dagen før, så den havde tid til at køle af. Det blev kun en lille kage på ca 12 cm i diameter, for at vi havde en chance for at få den spist på en gang.
Jeg lavede så en lime mousse som jeg puttede ind i mellem lagene og som jeg smurte udenpå kagen for at holde på MMF'en som den blev overtrukkert med. Sidst men ikke mindst blev den sluttet af med royal icing og et lag spiseligt guldstøv.
Classic Sponge Cake til 2 runde kager på 22 cm eller 2 kvadratiske kager på 20 cm:
225 g mel
1½ tsk bagepulver
3/4 tsk salt
6 æg
220 g. sukker
8 tsk kogende vand
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør formene med smeltet smør, læg bagepapir i bunden af formene og smør også papiret. Drys formene med mel og drys det overskydene af.
Sigt mel, bagepulver og salt 3 gange.
Pisk æggene i 7 minutter til de er tykke og lysegule.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes.
Vend melet forsigtigt i sammen med det kogende vand.
Hæld dejen i formene og bag 25 minutter til kagen slipper siderne af formene.
Lad køle 5 minutter og vend derefter kagerne ud og tag papiret af.
Lime mousse
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
1 tsk fintrevet limeskal (+ lidt)
½ dl friskpresset limesaft (+ lidt - nok nærmere 3/4 dl)
4 pasteuriserede æggehvider
husblassen lægges i koldt vand i mindst 10 min.
Æggeblommer og sukker piskes lyse og luftige.
Smelt husblassen i det vand, der sidder på, når den tages op af vandet. Bland limesaften og skallen i husblassen og hæld det i æggeblandingen mens der piskes.
Pisk hviderne stive og vend i æggeblandingen.
Sæt på køl i mindst et par timer til den er stivnet
MMF - modificeret opskrift - bliver bedst ved at blive lavet dagen før
15 skumfiduser (Charmallows fra Haribo)
1 spsk. rapsolie
2 spsk vand
400 g. flormelis
Maizenamel
Skumfiduser, vand og olie puttes i en skål og i mikrobølgeovnen i 40-60 sek. se efter den hele tiden - når skumfiduserne begynder at vokse skal skålen ud!
Rør i skumfidusmassen til alle klumper er ude - kan du ikke hurtigt røre klumperne ud, så giv massen lidt mere tid i microbølgeovnen.
Hæld halvdelen af flormelissen i en skål, hæld skumfidusmassen over og herefter resten af flormelissen. mix med dejkrogene til massen har en ensartet konsistens - tag den op og ælt den i hånden - brug maizena til hænder/bord. (Sigtet flormelis kan også bruges, hvis man ikke har maizena).
Lægges i en plasticpose til dagen efter.
Royal icing.
pasteuriseret æggehvide
flormelis
blandes godt sammen til en tyk masse, der kan holde uden at blive så tyk at den ikke kan sprøjtes ud gennem en tyl
Ingen kommentarer:
Send en kommentar