Opskrifterne skulle give 1 quart - de kan evt. halveres for at kunne være i ismaskinen
Oreo Mint
6 grofthakkede, afkølede Oreos
2 pasteuriserede helæg
3/4 cup sukker
½ liter piskefløde
1/4 liter sødmælk
5 dråber pebermynteolie (pas på - ikke for meget)
Hak Oreos'ne og sæt dem på køl.
Pisk æggene til de er lyse og luftige. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk videre mindst et minut.
Tilsæt mælk og fløde og pisk til det er blandet - tilsæt pebermynten og pisk lidt mere
Hæld blandingen i ismaskinen og frys.
Når isen er næsten frossen - lige før den er færdig tilsættes de kolde Oreos og isen fryses færdig
Den næste jeg forsøgte mig med var Cherry Garcia. Min absolut favoritis! Dog ville jeg nok næste gang i stedet for syltede kirsebær prøve med kirsebærsauce, for at give selve isen smag af kirsebær og give den den smukke lyserøde farve :-) Ikke at den var dårlig på denne måde - overhovedet!
Cherry Garcia
1/4 cup mørk, revet chokolade
1/4 cup halverede kirsebær (jeg brugte syltede fra glas uden væsken, den er i - det er jo ikke sæson)
2 pasteuriserede helæg
3/4 cup sukker
½ liter piskefløde
1/4 liter sødmælk
Chokoladen og kirsebærene sættes i køleskabet i hver sin skål
Pisk æggene til de er lyse og luftige. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk videre mindst et minut.
Tilsæt mælk og fløde og pisk til det er blandet
Hæld blandingen i ismaskinen og frys.
Når isen er næsten frossen - lige før den er færdig tilsættes de kolde kirsebær og chokolade
Sidste i denne omgang er Jerry's Chocolate - jeg måtte jo lige prøve en rigtig chokoladeis - og denne skulle være den bedste af de opskrifter jeg har. Det viste sig at være et rigtig godt valg - den er nærmest som frossen chokolademousse! men den tager altså noget tid at lave, da der skal varmes og afkøles - så sæt god tid af til den. Evt. lav mix'en i god tid og lad den trække godt i køleskabet!
Jerry's Chocolate
1/4 cup mørk chokolade af god kvalitet med højt kakaoindhold (jeg brugte en 64%)
1/3 cup kakaopulver
1½ cup sødmælk
2 pasteuriserede helæg
1 cup sukker
1/4 liter piskefløde
1 tsk vanillesukker
Smelt chokoladen over vandbad. Sørg for at vandet ikke koger. Pisk lidt efter lidt kakaoen i chokoladen. Det kan være at chokoladen klumper lidt, men det kan mælken opløse!
Tilsæt mælken lidt ad gangen og varm op indtil det hele er fuldstændig blandet sammen.
Køl blandingen af.
Pisk æggene til de er lette og luftige. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk videre mindst et minut. Tilsæt fløde og vanille og pisk videre.
Hæld chokoladeblandingen i og bland godt.
Dæk blandingen og sæt den i køleskabet i 1-3 timer
Hæld blandingen i ismaskinen og frys.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar