søndag den 13. januar 2013

Vanilleis

Vanilleis er jo en klassiker og en, der ikke skal så meget til for at lave, så den har jeg også forsøgt mig med et par gange. Første gang puttede jeg vanillesukker i - anden gang kornene fra en vanillestang. Jeg vil sige, der er kæmpe forskel på smagen af de to, selvom det er en god vanillesukker, jeg plejer at bruge.



Igen er det en Ben & Jerry's opskrift - oversat til dansk - og den skulle give 1 quart:

2 pasteuriserede helæg
3/4 cup sukker
½ liter piskefløde
1/4 liter sødmælk
2 tsk vanillesukker eller kornene fra 1 vanillestang (næste gang vil jeg doble op på vanillen)

Kornene skrabes ud af vanillestangen og blandes med et par spsk af sukkeret.
Æggene piskes lyse og luftige, og sukkeret og vanillesukkeret tilsættes lidt ad gangen og piskes herefter mindst et minut mere.
Fløde og mælk tilsættes og piskes med.

Blandinden hældes i ismaskinen og fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar