lørdag den 12. januar 2013

Bøfgryde med appelsin

Nu vi er ved appelsinerne, fandt vi også lige en anden opskrift som den jeg udgav lige før: Denne gang er det bare med oksekød :-) Igen et opskriftkort, jeg ikke kender oprindelsen af - og igen modificeret...



Ingredienser:

500 g oksekød (der står højreb i tern, men jeg brugte bare en pakke oksekød i tern)
1 stort løg (jeg bruger næsten altid rødløg eller skalotteløg)
2 appelsiner
1 spsk olivenolie
1 spsk maizena
1 dl appelsinsaft
1½ spsk sennep (igen var det sød, jeg brugte, selvom opskriften siger usødet grovkornet dijon)
2 dl oksebouillon
1 spsk flydende honning
salt og peber
hakket persille til pynt

Skær kødet i strimler og tag evt. fedt af.
Skær løget i skiver.
Skræl appelsinerne og skær dem i både (få så meget af hinderne af som muligt) og gem evt. appelsinsaft, der måtte dryppe ud.

Varm olien op på panden eller i en wok. Brun kødet heri under omrøring 2-3 minutter. Tilsæt løgene og svits under omrøring i et par minutter til de begynder at blive bløde.

Bland maizena, appelsinsaft, sennep bouillon, honning og appelsinsaften fra appelsinbådene. Hæld det over kødet og kog op under omrøring.

Skru ned og lad småstege under låg ca. 20 min til kødet er mørt. Tilsæt appelsinbådene, salt og peber og varm op 3 min. Drys med persille og server straks.

Jeg lavede ris til, men opskriften anbefaler kartoffelmos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar