Til nytår får i hvert år raclette med masser af kød - og så skal der jo en eller anden form for tilbehør, så det ikke kun er kød (ikke at der er noget galt med kød). Vi plejer at skære en roast beef og et par svinemørbrader ud i tern samt have nogle pølser og bacon til racletten. Herudover lidt grønt i form af agurkestænger og gulerodsstænger. Hertil nogle saucer: Fromage Frais med karry og Fromage Frais med ketchup og noget bearnaise sauce.
Men brød skal der til! Og hjemmebag er selvfølgelig at foretrække. Jeg har før sat opskriften her ind - det er den på burgerboller, men jeg laver bollerne lidt mindre når det er til flutes:
6 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk olie
1 kg mel
æg til pensling
Gæren opløses i vandet sammen med salt.
Mel og olie tilsættes og æltes godt.
Dejen hæver ½-1 time.
Ælt dejen igennem igen og lav små boller af den på ca 1½ cm i diameter.
Læg 3 små boller sammen i hvert hul i en smurt muffinform.
Lad hæve ½ time
Pensl med sammenpisket æg og bag midt i ovnen ved 200 grader i 15 min
Når bollerne laves på denne måde er de lette at brække små stykker af, hvilket gør dem velegnede som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar